Syng og Tro - en sangaften om Thomas Kingos salmer
Thomas Kingos salmer forener den lutherske ortodoksis teologi med barokkens æstetik. De handler om store ting som synd og frelse, liv og død. Jeg vil fortælle om Kingos livshistorie og gennemgå kendte og mindre kendte salmer.
Sjælens honningmad - en sangaften om Brorsons salmer
Pietisten Hans Adolf Brorson er stadig blandt vore mest elskede salmedigtere. Han har ry for at være salvelsesfuld og indadvendt, men Brorson er meget mere end det. Han benytter et sprog, der er sanseligt og kropsligt, men også karskt og fyndigt. Gennem foredrag vekslende med fællessang og solosang vil vi gennemgå Brorsons liv og digtning.
Dejlig er jorden - salmedigteren Ingemann
Ingemann er ikke en af de mest produktivesalmedigtere, vi har haft; men han er en af de mest sungne. Hans morgen- og aftensalmer er næsten alle optaget i salmebogen. Ingemanns salmer bærer præg af et lyst syn på tilværelsen, som ofte understreges af Weyses melodier. Gennem foredrag vekslende med fællessang og solosang vil vi gennemgå Ingemanns liv og digtning.
Syng en ny sang for Herren - en sangaften om moderne salmer
I Den danske Salmebog 2003 blev optaget 142 ”nye” salmer, hvoraf de fleste er skrevet inden for de seneste 100 år. Vi skal gennem fællessang, solosang og foredrag stifte bekendtskab med nogle af de bedst repræsenterede moderne salmedigtere.
Glædens fødselsdag - Grundtvigs julesalmer
Det er ganske vist Brorson, der er kendt som ”julens digter”, men N.F.S. Grundtvig har også skrevet mange af vores mest kendte og elskede julesalmer. Som med hans øvrige digtning, spænder Grundtvigs julesalmer fra det barnligt enkle (Et barn er født i Betlehem) til det dogmatisk præcise (Glæden hun er født i dag). Vi skal høre om Grundtvigs liv, synge og lytte til både kendte og mindre kendte salmer.